Ajankohtaista

Ainoa testattu suomalainen turvasumutin!

Poliisihallitus toimitti Keskusrikospoliisin laboratorioon kolme turvasumutinta (amerikkalainen Sabre Defence I.D.,suomalaisen Turvakerroin Turvasumutin ja suomalainen Turvakerroin Turvasumutin Mentol) ja pyysi 18.2.2016 päivätyllä lausuntopyynnöllä (POL-2016–2255) lausuntoa näistä sumuttimista.

Keskusrikospoliisin laboratorio selvitti mittauksin toimitettujen sumuttimien vaikuttavat (ärsyttävät tai lamaannuttavat) aineosat.

Havainnot:
1) Sabre Defence I.D.
Ei vaikuttavia aineosia. Puolustuskäyttö perustuu vain kasvoille ruiskutettavaan ja vahvasti punaiseksi värjäävään liuokseen.

2) Turvakerroin Turvasumutin
Vaikuttava aine on mentoli.

3) Turvakerroin Turvasumutin (hälyttimellä)
Vaikuttava aine on mentoli. Lisäksi punainen väriaine, jolla ei ärsytysvaikutusta.

Tulokset:
1) Toimitetuista sumuttimista Sabre Defence I.D. ei sisällä mitään vaikuttavia aineosia.
Sabre Defence I.D. ei siten kuulu ampuma-aselain soveltamisalaan.

2-3) Turvakerroin Turvasumuttimien osalta on tarkasteltava, onko mentolilla kyynelkaasuihin verrattavaa lamaannuttavaa vaikutusta. OPCW:n asiakirjan ja ECHA:n rekisterin perusteella mentolia ei voi pitää lamaannuttavalta vaikutukseltaan kyynelkaasuihin verrattavana, vaikka sillä on silmiä vahvastikin ärsyttävää vaikutusta.

Voimme todeta, että suomalaiset Turvakerroin Turvasumuttimet ovat tehokkaita, lupavapaita ja turvallisia käyttää.

image

Oletko käyttänyt Turvasumutinta?

Haemme nyt henkilöitä, joilla on käyttökokemuksia Turvakertoimen Turvasumuttimesta. Tarkoituksenamme on jatkokehittää tuotteitamme käyttäjien näkökulmasta.
Jos siis sinulla on omakohtaisia kokemuksia missä tuotteemme on auttanut sinua selviämään kiperästä tilanteesta, ota meihin yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla.
Tomi Viren
tomi.viren@turvakerroin.com
040 700 6479